Kärcher FAQ

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over onze producten, reparatie en garantie. Als uw vraag er niet bijstaat, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Algemene vragen en antwoorden

Geschikte toebehoren voor uw apparaat vindt u in de handleiding of op onze homepage. Houd rekening met het volgende: Apparaten van het Home & Garden-programma zijn niet compatibel met apparaten uit het Professional-programma.

Bij onze dealers vinden regelmatig productdemonstraties plaats. Daar kunt u onze apparaten uitproberen.
Een lijst met komende demonstraties vindt u hier.

Vragen en antwoorden over reparatie en reserveonderdelen.

Er zijn slechts drie korte stappen nodig om een reparatie aan te melden bij ons Service Center dat dag en nacht ter beschikking staat:

1. Registreer u op ons klantenportaal ‘https://mykaercher.kaercher.com/be/sign-up’

2. Vul de online reparatieopdracht in. Hiervoor hebben we van u de volgende informatie nodig:
o De gegevens van uw toestel
o Uw garantiegegevens : indien uw reparatie buiten garantie valt, zal de vaste reparatieprijs (Klare Taal) worden weergegeven.
o Uw adresgegevens

3. Druk de reparatiedocumenten af en verzend deze samen met het defecte toestel. U heeft de keuze om uw toestel te laten afhalen door onze pick-up service of af te geven bij de dichtstbijzijnde DPD Parcel Shop.

Door uw registratie op het klantenportaal ontvangt u onmiddellijk statusberichten over uw reparatie.

Kärcher verleent particuliere klanten op Home & Garden producten een garantie van 2 jaar op materiaal- en productiefouten ingaande op de datum op de aankoopbon. U hebt de aankoopbon nodig om aanspraak te maken op garantie.

Houd er rekening mee dat uw aanspraak op garantie in de volgende gevallen vervalt:

  • als u het apparaat niet voor het beoogde doel inzet, bijvoorbeeld zakelijk gebruik van een apparaat uit de lijn Home & Garden). 
  • als u het apparaat opent, bijvoorbeeld om zelf een reparatie uit te voeren.

 

Kärcher verleent 2 jaar garantie op materiaal- en productiefouten bij correct gebruik van het apparaat.

Ga als volgt te werk om uw apparaat kosteloos te laten herstellen:

  • verpak uw apparaat in een kartonnen doos, 
  • voeg een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs bij, 
  • breng het binnen wij uw verkooppunt

Aan de hand van apparaatgegevens en/of de door u meegestuurde documenten (bijv. aankoopbon) controleren onze monteurs of reparatie onder garantie of een regeling onder coulance mogelijk is. Houd rekening met onze garantiebepalingen. Ga naar 'Wanneer heb ik recht op garantie?'

Alle reserveonderdelen die in de handleiding op de laatste pagina worden vermeld, kunt u bij onze handelspartners bestellen.

Andere onderdelen mogen om veiligheidsredenen uitsluitend door onze geschoolde servicepartners worden vervangen. Onze servicepartners beschikken over de lijsten met reserveonderdelen en kunnen u ter plekke adviseren. Servicepartners vindt u online op www.kaercher.de/de/service/serviceadressen.htm

Als u een reserveonderdeel dat in de handleiding wordt vermeld, onder de garantie wilt vervangen, kunt u ons een e-mail sturen met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs. Wij controleren dan of een regeling onder de garantie mogelijk is.

Nu contact opnemen

Vragen en antwoorden over producten

Accu-rolveger

Ja, de accu-rolveger wordt geleverd met 2 borstels, een standaardborstel en een borstel voor dierenharen. Met de borstel voor dierenharen kunt u dierenharen van alle soorten vloerbedekking snel en hygiënisch verwijderen.

Laad de accu-rolveger minimaal 3,5 uur. Zorg ervoor dat de rolveger is uitgeschakeld. Als de accu na een oplaadtijd van 14 uur nog niet is opgeladen, gaat u naar een van onze servicepartners of stuurt u ons een e-mail met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs.

Laad de accu en verwijder vuil van de borstel (draden en dergelijke).

Laad de accu, verwijder vuil van de borstel (draden en dergelijke) of vervang de borstel als deze versleten is.

Controleer de wieltjes, maak ze schoon of vervang ze zo nodig.

Stoomreiniger / strijkstation

Laminaat of parket (niet geolied of in de was gezet!) kunt u met een stoomreiniger met stoomregeling reinigen. Gebruik twee doeken (= 4 lagen) zodat er zo weinig mogelijk stoom rechtstreeks op de vloer komt. Blijf niet te lang met het vloermondstuk op één plek staan. Zorg ervoor dat er geen plasjes ontstaan. Het restvocht droogt dan snel en streeploos op.

Een stoomreiniger kan worden ingezet voor veel verschillende reinigingstaken, bijvoorbeeld reinigen van badkamer, keuken, voegen, afvoeren, radiatoren en nog veel meer.

De stoom heeft direct bij het mondstuk een temperatuur van circa 100°C en bij het te reinigen object van circa 84°C.

Elke stoomreiniger wordt standaard geleverd met twee stoombuizen. De stoombuis kan probleemloos worden verlengd met een verlengstuk.

Gedestilleerd water onttrekt mineralen aan de ketel waardoor deze beschadigt. Wij adviseren daarom leidingwater te gebruiken. Ontkalk het apparaat regelmatig.

Controleer eerst de voedingskabel en zekering, daarna de thermostaat en drukschakelaar. Vul water bij. Als het controlelampje voor het waterpeil blijft branden, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Als de veiligheidssluiting vastzit of is doorgedraaid, laat u het station afkoelen. Laat eventueel wat stoom ontsnappen door de stoomhendel aan de stoomslang in te drukken tot de sluiting kan worden geopend. Als de sluiting ook na het afkoelen niet opengaat, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Ontkalk het apparaat. Als de verwarming beschadigd is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Mogelijk is de veiigheidsthermostaat defect. Ga naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

Schakel de verwarming in, sluit het stoomstrijkijzer goed aan, controleer de schakelaar op het strijkijzer en vervang deze zo nodig. Als de magneetklep niet opengaat, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Laat het strijkstation volledig opwarmen, stel de regelaar in op stoomniveau, vul de watertank slechts voor ¾.

Window Vac

  • Doe de hele inhoud van het meegeleverde flesje met geconcentreerde glasreiniger (20 ml) in de meegeleverde sproeifles en vul aan met water. 
  • Afhankelijk van de vervuiling kan het nodig zijn de ruit meermaals te reinigen. Laat de glasreiniger hierbij niet opdrogen. 
  • Houd de Window Vac zo vast dat de rubberlip loodrecht op de ruit staat en oefen niet te veel druk uit. 
  • Reinig de rubberlip regelmatig en verwijder eventuele vuilresten. U kunt de rubberlip hiervoor zijwaarts uit de Window Vac trekken. Vervang de rubberlip als deze versleten is. 
  • Maak de hele ruit vochtig met de sproeier.

Laat de vuilwatertank niet te vol worden, vooral niet als u het apparaat dwars of op zijn kop gebruikt.

Laad de accu als het bedrijfslampje uit is of langzaam knippert. Als het lampje snel knippert, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Vul het reinigingsmiddel bij. Als het pompmechanisme defect is, kunt u ons een e-mail sturen met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs.

Nu contact opnemen

Hogedrukreinigers

Afhankelijk van het model hebben Kärcher hogedrukreinigers voor particulier gebruik een wateropbrengst van 230 tot 600 liter per uur (door een tuinslang gaat ongeveer 3500 liter water per uur). Een hogedrukreiniger is goed voor uw portemonnee en het milieu.

Een hogedrukreiniger is voorzien van een elektrische pomp die de waterdruk verhoogt, tot maximaal 150 bar. Met deze druk gaat het water door de hogedrukslang naar een spuitlans waar het als scherpe, geconcentreerde straal met een enorme reinigingskracht uit de sproeier wordt gespoten. Als het spuitpistool niet wordt ingedrukt, wordt de pomp automatisch uitgeschakeld. Zo kunt u sneller reinigen dan met traditionele methoden en verbruikt u bovendien minder water.

Ja, gebruik hiervoor de zuigslang met filter (artikelnummer: 4.400-238.0). Bevestig de zuigslang aan de wateraansluiting van het apparaat. Steek het andere einde in de regenton. Sluit de hogedrukslang aan op het apparaat. Verwijder de spuitlans van het pistool voordat u het apparaat inschakelt. Druk de hendel van het pistool in zodat dit geopend is en schakel het apparaat in. Zo kan de lucht uit het apparaat ontsnappen. De hogedrukreiniger begint het water aan te zuigen. Het apparaat mag niet meer dan 0,5 m hoger dan de waterbron staan.

  • Spuit eerst met hoge druk het ergste vuil van de auto. 
  • Gebruik voor grondigere reiniging het reinigingsmiddel RM 555. Verdeel het reinigingsmiddel met lage druk behoedzaam over de auto. 
  • U kunt ook een wasborstel gebruiken.

De Kärcher reinigingsmiddelen zijn speciaal op onze apparaten afgestemd. Bij gebruik van reinigingsmiddelen van andere fabrikanten vervalt de garantie.

De systeemscheider (terugslagklep) voorkomt dat er reinigingsmiddel in het drinkwater komt.

De T-Racer 2 & 5 kan worden gebruikt voor alle apparaten van klasse 2 tot klasse 7. De T-Racers 7 zijn alleen geschikt voor de klassen 4 tot 7.

  • Sluit het apparaat aan op de watertoevoer en open de kraan.
  • Verwijder de zeef in de wateraansluiting en reinig deze. 
  • Hogedrukreiniger zonder spuitlans inschakelen en laten lopen tot er geen lucht meer uit het pistool komt. 
  • Controleer of u de juiste toebehoren gebruikt. 
  • Als de druk- en zuigkleppen open zijn en er water uit de behuizing loopt of als het apparaat klopt, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
  • Als de overstroomklep vastzit, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
  • Reinig het gat van de sproeier. 
  • Controleer of u de juiste sproeier gebruikt.
  • Controleer of er genoeg water komt.
  • Controleer voeding en zekering. 
  • Controleer hoofdschakelaar en pistool. 
  • Vanaf 10 m verlengsnoer moet de diameter minimaal 2,5 mm² zijn. 
  • Rol de kabeltrommel volledig af.

Ga in de volgende gevallen langs bij een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op:

  • Drukschakelaar of kleppencilinder klemt.
  • Motor oververhit 
  • Hoofdschakelaar defect 

 

  • Vul de reinigingsmiddeltank. 
  • Spoel de aanzuigfilter uit met helder water en reinig de filter. Spoel na het werken met reinigingsmiddel het apparaat uit met helder water om te voorkomen dat de filter verstopt raakt. 
  • Controleer de aanzuigslang op beschadiging.
  • Trek aan de reinigingsmiddelslang aan het apparaat en druk de klep om de slangnippel met een dun voorwerp terug om ervoor te zorgen dat het apparaat weer loopt. 
  • Open de toevoer en stel in op lage druk.

Bekijk de video om te zien hoe u uw hogedrukreiniger wintervast maakt.

> Naar de video

Veegmachine

Als een borstel versleten is, moet u deze vervangen. Als de aandrijving van de borstel versleten is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Controleer of de afdichtlip en de afdichting aan de vuilcontainer nog goed is en vervang deze zo nodig.

Controleer of de borstel op de juiste hoogte is ingesteld. Alleen de punten van de borstel mogen contact maken met de vloer. Als de hoogteverstelling of de aandrijving defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Multifunctionele alleszuigers

Voor enkele droge bladeren kunt u een multifunctionele alleszuiger gebruiken, maar niet voor grote hoeveelheden. Harde of natte bladeren kunnen de zuigslang of de toevoer van het vuilreservoir verstoppen.

Niveau 2 is alleen bestemd voor gebruik met elektrische werktuigen. Bij het inschakelen van het elektrische apparaat begint de alleszuiger te lopen en na het uitschakelen blijft de alleszuiger nog circa 15-20 seconden lopen.

Bij het zuigen van fijn stof moet u altijd een filterzak gebruiken.

Controleer of de zuigslang goed is ingestoken en of er een defect is. Controleer of de filter geplaatst en niet defect is. Gebruik een filterzak.

Vervang de filterzak, maak de patronen-/vlakfilter, zuigmond, zuigbuis en zuigslang schoon. Vervang eventueel de afdichtingen.

Het apparaat wordt uitgeschakeld als het vuilreservoir vol is. Als de vulpeilsonde en de behuizing nat zijn, kan er een vochtbrug ontstaan. Laat het apparaat drogen en reinig de vulpeilsonde.

Controleer de zekering en de wandcontactdoos en controleer de kabel en stekker op beschadigingen. Als de apparaatschakelaar, koolborstel of contactdoos defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Verwijder de patronenfilter en leeg de houder. Als er zich water in de patronenfilter bevindt, laat u de filter drogen.

Controleer de contactdoos en ga naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

Pompen

De wateropbrengst is afhankelijk van de oppomphoogte en van de aangesloten randapparatuur. Houd rekening met de maximale oppomphoogte.

  • Vul de pomp voor gebruik met water en druk op de ontluchtingsknop. 
  • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig de aanzuigleiding. 
  • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig de voorfilter.
  • Controleer de zekering en elektrische aansluitingen. 
  • Als de thermoveiligheidsschakelaar vanwege oververhitting is geactiveerd, Haal de stekker uit het stopcontact, laat u de pomp afkoelen, reinigt u het aanzuiggebied en verhindert u drooglopen. 
  • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig het aanzuiggebied. 
  • Controleer de doorstroommeter in het aanzuiggebied. 
  • Als de niveauschakelaar de pomp tot stilstand brengt, gaat u naar een van onze servicepartners.

Haal de stekker uit het stopcontact en reinig het aanzuiggebied.

Boenmachines

Controleer de zekering. Klap de schuifbeugel omlaag om te werken. Als de microschakelaar in het scharnier defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Vervang de filterzak of plaats deze correct. Verwijder eventuele verstoppingen in het luchtkanaal. Als het ventilatorrad of de motor defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Als de boenpads vuil of versleten zijn, maakt u ze schoon of vervangt u ze. Gebruik altijd het juiste type boenpads voor uw vloer. Kärcher heeft speciale boenpads voor harde oppervlakken, gewaxt parket, verzegeld parket en matte stenen vloeren in het assortiment.
Als het aandrukmechanisme voor de boenpads defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Stofzuigers

Controleer de voeding en de zekering. Ga zo nodig naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

  • Verwijder verstoppingen uit de zuigmond, zuigbuis, handgreep of zuigslang. 
  • Vervang de papieren filterzak.
  • Vervang de afdichtingen.

Controleer of de filterzak goed is geplaatst. Als de filterzak beschadigd is, vervangt u deze.

Controleer of de HEPA-Filter, zuigmond, zuigbuis, filterzak of motorfilter verstopt zijn.

Vervang zo nodig de batterijen. Breng een optische verbinding tussen zender en ontvanger tot stand door met het bochtstuk in de richting van de zuiger te wijzen.

Vloer-/tapijtreinigers

  • Als een kabel/stekker of schakelaar op het apparaat defect is, moet u contact opnemen met een van onze servicepartners.
  • Controleer de zekering van de contactdoos.
  • Als de koolborstel of de zuigturbine defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
  • Verwijder verstoppingen uit zuigmond, zuigbuis, handgreep of zuigslang.
  • Vervang de afdichtingen van het zuigsysteem als deze ondicht zijn. 
  • Maak de vuilwaterbak leeg. 
  • Plaat het transparante deksel correct.

Het apparaat wordt uitgeschakeld als bij het natzuigen het waterpeil in het reservoir te hoog is. Schakel het apparaat uit en maak het reservoir leeg.

  • Papieren filterzak, vlakfilter, zuigmond, zuigbuis of zuigslang zijn verstopt (indicatie vulpeil is rood). 
  • Geen vlakfilter of vlakfilter niet goed geplaatst.

Sluit de zuigslang goed aan en plaats de vlakfilter correct of vervang deze zo nodig.

  • Vul de schoonwatertank. 
  • Reinig de vlotterschakelaar, vervang deze zo nodig. 
  • Reinig de waterslang/zuigmond.
  • Reinig de aanzuigfilter in de schoonwatertank. 
  • Als de waterpomp defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Verwisselbare batterijen van Kärcher

Algemeen

  • Een veelzijdig gebruik: een verwisselbare batterij kan in verschillende apparaten van een batterijplatform worden gebruikt. Dit zorgt voor duurzame besparingen en bespaart middelen, omdat het niet meer nodig is voor elk apparaat een aparte batterij te kopen.
  • Maximale flexibiliteit en bewegingsvrijheid: geen vervelende kabels meer. Opladen is ook mogelijk zonder het apparaat op te bergen.
  • Werken tot alles proper is: de looptijd van de batterij kan aanzienlijk worden verlengd door meerdere batterijen te gebruiken.
  • Compacter, krachtiger en uitgerust met de nieuwste functies: onze klanten profiteren van de vooruitgang in de batterij- en apparaattechnologie.

Tijdens het gebruik toont de real-time technologie van Kärcher de gebruiker via een geïntegreerd scherm de resterende looptijd van de batterij van het betreffende apparaat. Bij aansluiting op de oplader geeft het scherm ook de resterende oplaadtijd aan. Als de batterij niet in gebruik is of in de lader zit, wordt de resterende capaciteit als percentage weergegeven.

Om een optimale berekening van de looptijd te kunnen garanderen, raadt Kärcher aan om een nieuwe batterij voor een eerste gebruik tot 100% op te laden en hem vervolgens volledig te onladen totdat het toestel wordt uitgeschakeld. Hierdoor kan de batterij zich zich aanpassen en ervoor zorgen dat het real-time technologie-scherm goed werkt.

Battery Power:
18 V/2,5 Ah
18 V/5,0 Ah
36 V/2,5 Ah
36 V/5,0 Ah

 

Battery Power+:
18 V/3,0 Ah
36 V/6,0 Ah
36 V/7,5 Ah

Battery Power Overview

Kärcher biedt 2 platforms aan om te voldoen aan de verschillende eisen en verschillende noden van onze klanten.

In het 18 V batterij-platform van Kärcher zitten compacte en handige toestellen voor het onderhoud en de reiniging van uw tuin en van kleine tot middelgrote oppervlakken zoals harde oppervlakken en textielbekleding.

Voor grotere oppervlakken, stelt het 36 V batterij-platform van Kärcher krachtige toestellen voor uit verschillende categorieën. Deze zijn vooral geschikt voor het tuinieren, professioneel onderhoud van groenzones en de reiniging van huizen, hotels, op werven en in openbare gebouwen.

Neen, dit is niet mogelijk. De batterijen zijn gecodeerd zodat de 18 V-batterijen enkel gebruikt kunnen worden in 18 V-toestellen, en niet in toestellen van 36 V. Ditzelfde geldt voor de 36 V-batterijen en de 36 V-toestellen. Sommige laders kunnen zowel batterijen van 18 V als van 36 V opladen. In dat geval staat er een bijheorende, aparte vermelding bij.

Ja, binnen één en dezelfde spanningscategorie, zijn alle toestellen en batterijen van Kärcher compatibel met elkaar. Dit betekent dat een toestel Battery Power 18 V ook kan worden gevoed door een batterij Battery Power+ 18 V.

FAQ Battery Universe compatible

Battery Power+ batterijen zijn ontworpen voor een professioneel gebruik, terwijl Battery Power batterijen ideaal zijn voor een particulier gebruik. De twee batterijen hebben een verschillende kleur: Battery Power-batterijen zijn geel en Battery Power+ batterijen zijn antraciet. Omdat batterijen in particuliere woningen over het algemeen minder vaak worden gebruikt, hebben Battery Power-batterijen een automatische opslagmodus. Deze functie beschermt de batterijcellen tegen snelle veroudering en verlengt hun levensduur: de opslagmodus wordt geactiveerd en ontlaadt het batterijpakket tot 70% als het meer dan 21 dagen niet is gebruikt. Alle Battery Power+ batterijen en Battery Power 36 V-batterijen hebben een Softgrip-coating die een goede grip garandeert en voorkomt dat ze wegglijden op gladde en hellende oppervlakken. Battery Power+ batterijen bieden ook geavanceerde communicatiemogelijkheden en hogere capaciteiten.

 

Looptijden

Laadtijd

Snellader Battery Power 18 V

Platform: 18 V
Laadstroom: 2,5 A
Laadtijd:
18 V/2,5 Ah : 80 % : 44 min, 100 % : 83 min
18 V/3,0 Ah : 80 % : 56 min, 100 % : 81 min
18 V/5,0 Ah : 80 % : 94 min, 100 % : 143 min


Snellader Battery Power 36 V


Platform: 36 V
Laadstroom: 2,5 A
Laadtijd:
36 V/2,5 Ah : 80 % : 48 min, 100 % : 78 min
36 V/5,0 Ah : 80 % : 98 min, 100 % : 138 min
36 V/6,0 Ah : 80 % : 108 min, 100 % : 148 min
36 V/7,5 Ah : 80 % : 139 min, 100 % : 190 min


Universele lader


Platform: 18 V et 36 V
Laadstroom:6,0 A
Laadtijd:
18 V/2,5 Ah : 80 % : 32 min, 100 % : 63 min
18 V/3,0 Ah : 80 % : 40 min, 100 % : 63 min
18 V/5,0 Ah : 80 % : 39 min, 100 % : 63 min
36 V/2,5 Ah : 80 % : 35 min, 100 % : 60 min
36 V/5,0 Ah : 80 % : 40 min, 100 % : 68 min
36 V/6,0 Ah : 80 % : 45 min, 100 % : 76 min
36 V/7,5 Ah : 80 % : 58 min, 100 % : 92 min

De laadtijd is niet lineair. Na ongeveer twee derde van de tijd, is de batterij al voor ongeveer 80% opgeladen en kan hij al worden gebruikt. De tijd die nodig is voor de resterende 20% is niet in verhouding. Dit is nodig om de cellen te beschermen tegen overspanning en overbelasting en zo hun levensduur te verlengen. In geval van tijdnood, raadt Kärcher aan om de batterij maar tot 80% op te laden voor ze te gebruiken.

Levensduur

De levensduur hangt af van verschillende externe factoren, meer bepaald van het gebruikte toestel, de temperatuur tijdens het gebruik, de opslag, het herladen en het oplaadgedrag. De levensduur van onze batterijen is perfect afgestemd op het gebruik in de toestellen uit ons batterij-platform.

De gebruikte cellen zijn door Kärcher geselecteerd volgens de hoogste kwaliteits- en prestatie-eisen. De automatische opslagmodus (alleen op Battery Power) is ontworpen om de levensduur van de batterijen te verlengen. Bovendien beschikken alle batterijen over een efficiënt temperatuurbeheer en intelligente celbewaking. Dit heeft ook positieve effecten op de levensduur.

Bewaar de batterijen niet op 0% capaciteit (d.w.z. helemaal leeg), maar laad ze op voor opslag (idealiter op 70%). Kärcher Battery Power-batterijen hebben een automatische opslagmodus die de batterij na 21 dagen niet-gebruik automatisch tot 70% ontlaadt, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd.

Bovendien mag de batterij alleen worden opgeslagen, opgeladen en gebruikt binnen het gespecificeerde temperatuurbereik: bedrijfstemperatuur −20 tot 40 °C; laadtemperatuur 4 tot 40 °C, opslagtemperatuur −20 tot 60 °C. Daarnaast heeft het bewaren van de batterijen bij minder dan 20 °C en op een droge plaats positieve effecten.

Eerste gebruik

Voor het eerste gebruik, staat de batterij in stand-by-modus; bij het eerste laadproces wordt het scherm geactiveerd. Nieuwe Kärcher batterijen zijn alleen voorgeladen en moeten voor het eerste gebruik volledig worden opgeladen.

Ze bereiken hun volledige capaciteit na ongeveer 5 laad- en ontlaadcycli.

Afbeelding A
Opslag van de batterij: wanneer deze niet in gebruik, toont het scherm het laadniveau van de batterij als een percentage.

 

Afbeelding B
Batterijgebruik: tijdens gebruik toont het scherm de resterende batterijduur in minuten.

 

Afbeelding C
Opladen van de batterij: tijdens het laadproces geeft het scherm de resterende oplaadtijd van de batterij in minuten weer.


Afbeelding D
Opladen van de batterij: zodra de batterij volledig is opgeladen, geeft het scherm dit aan.

 

Afbeelding E
Foutindicatie: zodra de temperatuur van de batterij buiten het toegestane temperatuurbereik ligt of er kortsluiting is, geeft het scherm dit aan. Het symbool gaat uit zodra de batterij weer bedrijfsklaar is.


Afbeelding F
Foutindicatie: het scherm geeft aan dat de batterij defect is en om veiligheidsredenen is vergrendeld. Het opladen van de batterij mag niet worden voortgezet en de batterij moet onmiddellijk worden weggegooid.

Battery display animation

Laden

De oplaadtemperatuur moet tussen 4 en 40°C liggen.

Gedeeltelijk ontladen batterijen kunnen ook worden opgeladen en de batterij kan worden verwijderd voordat deze volledig is opgeladen, zonder geheugeneffect.

Met de universele laders van Kärcher kunnen zowel 18 V als 36 V batterijen worden opgeladen. Alle andere laders zijn elk ontworpen voor één specifieke spanningscategorie. Op de lader staat altijd duidelijk aangegeven voor welke categorie hij geschikt is.

Opslag en onderhoud

De Kärcher Battery Power- en Battery Power+ batterijen moeten worden bewaard bij een temperatuur tussen maximaal −20 °C en 60 °C. Idealiter moet de batterij vóór langdurige opslag tot ten minste 70% worden opgeladen. Bewaar batterijen alleen binnenshuis, in droge omstandigheden en in ruimtes met een lage luchtvochtigheid en onder de 20°C.

Kärcher Battery Power-batterijen hebben een automatische opslagmodus die de batterij activeert en tot 70% ontlaadt als de batterij langer dan 21 dagen niet is gebruikt. Deze functie beschermt de batterijcellen tegen snelle veroudering en verlengt hun levensduur.

Als de batterij vóór opslag tot minimaal 70% is opgeladen, bestaat er geen risico op volledige ontlading, zelfs niet gedurende meerdere jaren. Af en toe bijladen is in dit geval niet nodig.

De batterij mag niet in het apparaat worden bewaard of terwijl hij op de oplader is aangesloten. Als de volledig opgeladen batterij tot gebruik op de lader blijft, bestaat er natuurlijk geen risico op overladen, maar onnodig stroomverbruik moet toch worden vermeden. Daarom is het raadzaam om de oplader los te koppelen zodra de batterij volledig is opgeladen. Neem voor de opslag ook de aanwijzingen in acht die u terugvindt in de gebruiksaanwijzing.

Het scherm heeft ca. 1% capaciteit per maand nodig. Ter vergelijking: de natuurlijke zelfontlading van een batterij zonder scherm is ca. 0,5% per maand. Als het batterijniveau te laag is, schakelt het scherm uit en beschermt zo het batterijpakket tegen volledige ontlading.

Garantie, herstel en verwijdering

De garantievoorwaarden verschillen per land. U vindt deze info onder de rubriek Service op de desbetreffende landenpagina.

Batterij-packs en opladers zijn onderhoudsvrij en kunnen niet worden gerepareerd. Defecte batterijen en laders moeten onmiddellijk worden afgevoerd in overeenstemming met de geldende nationale voorschriften. Als de verwijderbare voeding van de oplader defect is, kan dit onderdeel worden vervangen.

Vanwege de materialen die ze bevatten, zijn batterijen onderworpen aan specifieke verwijderingsvoorschriften die van land tot land kunnen verschillen. Informeer u daarom over de geldende voorschriften voor het afvoeren van batterijen in het betreffende land en houd u hieraan. Opladers moeten op dezelfde manier worden afgevoerd als elektrische apparaten. De regel is eenvoudig: batterijen en opladers horen niet bij het huisvuil.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De Kärcher Battery Power en Battery Power+ batterijen hebben een geïntegreerde intelligente celbewaking die de batterij beschermt tegen overladen, oververhitting en diepontlading.

Voor het gebruik en de opslag van batterijen gelden de volgende temperatuurbereiken:

Laden: tussen 4 °C en 40 °C,

Gebruik: tussen −20 en 40 °C,

Opslag: tussen −20 en 60 °C, wij raden een opslag onder de 20 °C aan.

Bovendien moeten batterijen altijd droog bewaard worden. Hoge temperaturen hebben een negatieve invloed op de levensduur van de batterij.

Bij het opladen komt warmte vrij, dus het is normaal dat de batterij en de lader tijdens het opladen warm worden. Als de temperatuur te hoog oploopt, verschijnt het temperatuursymbool op het batterijscherm en wordt het laadproces onderbroken. Zodra de temperatuur weer binnen het normale bereik is, wordt het opladen automatisch hervat.

De Kärcher Battery Power en Battery Power+ batterijen zijn gemaakt van krachtige lithium-ioncellen. Deze garanderen constante prestaties en voorkomen zelfontlading en het geheugeneffect. Dit laatste gebeurde met de vorige technologie op basis van nikkel-cadmium (NiCd) cellen.

Nee, door de spanningsbewaking van de afzonderlijke cellen is overladen van de batterij tijdens het laadproces niet mogelijk. Intelligente celbewaking schakelt de batterij voordien uit en beschermt deze zo tegen overladen.

Door de spanningsbewaking van de afzonderlijke cellen is een volledige ontlading van de batterij tijdens gebruik niet mogelijk. De intelligente celbewaking schakelt de batterij vooraf uit en beschermt deze zo tegen diepontlading. In dit geval geeft de weergave op het batterijblok 0 minuten of 0% weer.

Wij raden aan de batterij op te laden voordat u deze opbergt. Er is dus geen risico op diepontlading, zelfs niet voor een zeer lange periode van meerdere jaren.

Hulp bij storingen

In de gebruiksaanwijzing kunt u het hoofdstuk "Hulp bij storingen" raadplegen voor alle details. Deze zijn ook online beschikbaar in de rubriek Service en direct op het product. Als hierna uw probleem nog niet is oplost, kunt u altijd contact opnemen met onze serviceafdeling.

Als de batterij bijna leeg is, gaat het scherm uit en beschermt zo de batterij tegen een volledige ontlading. In deze toestand kan de batterij nog enkele maanden worden bewaard. Kärcher raadt aan de batterij op te laden voor het opbergen en na elk gebruik. Dit heeft een positief effect op de levensduur van de batterij. Als het scherm is uitgevallen, kan het opnieuw worden geactiveerd door de batterij in de lader te steken en de batterij op te laden. Als het scherm in dit geval na twee minuten niet oplicht, is de batterij defect en moet hij onmiddellijk worden weggegooid volgens de geldende nationale voorschriften.

De Kärcher Battery Power en Battery Power+ batterijen tonen een "storingssymbool" in geval van een storing. Na een tijdje kan het scherm helemaal uitgaan. Als het scherm niet binnen twee minuten na het aansluiten van de batterij op de lader kan worden geactiveerd, is de batterij defect en moet hij volgens de geldende voorschriften worden afgevoerd. Gelieve hierbij de geldende nationale voorschriften in acht te nemen.